Survey Anket

Web Sitemizi Nasıl Buldunuz ?

Sonuçlar
Özgeçmiş

Raife ve Ömer Emir çiftinin 6. çocuğu olarak Bayburt'ta doğan Mete Emir, sırasıyla Atatürk İlkokulu, Bayburt Ortaokulu ve Bayburt Lisesini bitirdikten sonra, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesinden mezun oldu.
1997 yılından 2001 yılına kadar Van Hacıbekir İlköğretim Okulunda sınıf ve Beden Eğitimi öğretmeni olarak görev yapan Emir, 2002 yılında yeni oluşturulan Bayburt Çevre İl Müdürlüğüne atandı. Bu kurumda 4 yıl Çevre Yönetimi ve ÇED Şube müdürü olarak görev yaptıktan sonra Bayburt Valiliği İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü görevine getirildi. Bu görevi sırasında başta Avrupa Birliği fonları olmak üzere pek çok ulusal ve uluslararası fon kuruluşlarına projeler hazırlanması, koordinasyonu ve uygulanmasında görev aldı. UNDP tarafından gerçekleştirilen Proje Döngü Yönetimi Eğitimi ve Eğiticilerin Eğitimi programlarını tamamladıktan sonra Proje hazırlama konusunda Bayburt'ta 200'e yakın kişiye eğitim verdi. Avrupa Birliği fonlarıyla ilgili oluşturulan yardım masalarında kısa dönem uzman olarak görev yaptı. Ayrıca davet edildiği 50'ye yakın il ve ilçede 1000'den fazla kursiyere Proje Döngü yönetimi eğitimi verdi.
2011 yılında mevcut görevlerine ilave olarak Bayburt Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü görevine atandı. Halen İl Planlama ve Koordinasyon Müdür Vekilliği ve Bayburt Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü görevlerini yürüten Emir, memuriyet hayatı boyunca 20'ye yakın teşekkür, takdir, başarı ve üstün başarı belgeleriyle ödüllendirildi.
Daima sivil toplum hareketlerine yakın ilgi duyan Emir; 2003 ile 2014 yılları arasında TEMA Vakfı Bayburt İl Temsilciliği görevlerini yürüttü. 2007 yılında kurucuları arasında yer aldığı,  kısa adı BEKDER olan Bayburt Bilim eğitim ve Kültür Derneğinde yönetim kurulu başkanı oldu. Halen başkanı olduğu bu derneğin pek çok proje üretmesine öncülük etti. Bir Nehrin Yüzünü Yıkamak, Gelecek Zamanın Masal Anlatan Çocukları, Güvenliğe Açılan Sosyal Pencere, Sırtımda Tiyatro Var, İl Turizm Envanteri, Doğuya Doğru Doğaya Doğru gibi çeşitli projelerle Bayburt'un sosyo-ekonomik gelişimine katkı sağlamaya çalıştı.
Çeşitli dergilerde şiir ve makaleleri yayınlanan Mete Emir evli ve iki çocuk babasıdır.